Compania ta se protejează împotriva atacurilor ransomware?

Odată cu mutarea job-ului acasă şi cu noua realitate la care toţi începem să ne adaptăm, este evident că s-au înmulţit ameninţările de tip ransomware.

Pe plan local, observăm încă o anumită indiferenţă faţă de strategiile de securitate cibernetică, ceea ce va conduce cu siguranţă la creşterea apariției atacurilor ransomware.

Atacurile ransomware sunt atacuri cibernetice care pot lovi pe oricine, de la simpli utilizatori la mari companii. Sunt evenimente total nedorite care criptează baza de date, aceasta devenind inutilizabilă.

Conform unui studiu recent realizat de cei de la Microsoft, mai mult de jumătate (58%) dintre companiile din regiune confirmă că în acest moment nu au o strategie complexă în ceea ce privește securitatea cibernetică. În România, doar 39,5% dintre companiile care au luat parte la această cercetare au spus că au o strategie de securitate cibernetică completă, 6% dintre ele nu au o astfel de strategie dar intenţioneaza să conceapă una, iar 8% dintre acestea nu cred că au nevoie de o strategie IT dedicată.

Consistența acestor cifre scăzute precum și procentul mare de companii care declară că „nu au întâmpinat probleme de securitate cibernetică” în România pot indica însă o vizibilitate și educație insuficientă în domeniu, ceea ce este defapt un risc major și generalizat.

Din acest motiv, vă recomandăm să consultaţi toate opţiunile propuse de profesioniştii din echipa Serra şi să stabiliti la nivel de organizatie cât mai repede posibil o strategie de securitate completă, care să vă protejeze de astfel de evenimente nedorite.

Noi ne angajăm să efectuăm servicii informatice pentru salvarea zilnică a bazei de date (bază de date care conţine toate configurarile şi înregistrarile în sistemul informatic integrat Soft1 ERP). Contactaţi-ne pentru detalii aici: https://serrasoftware.ro/ro/contact/.

Sursă: https://curierulnational.ro

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Subscribe To Our Newsletter

Get updates and learn from the best

More To Explore

General

Ne-am extins echipa!

Dragi Parteneri, Ne bucurăm să vă anunțăm din nou că ne-am extins echipa! De astăzi, le urăm ”Bun venit” noilor membri: Sorina Marton, Gabriela Cojocaru,