Costurile ascunse ale unui ERP

V-ați întrebat vreodată dacă există costuri ascunse în implementarea unui ERP? Bineînțeles, ca în cazul oricărui proiect pe termen lung, astfel de costuri neprevăzute pot apărea. Există patru factori care sunt subestimați de cele mai multe ori în timpul planificării proiectului:

Schimbarea procesului de business. Majoritatea oamenilor sunt mulțumiți să lucreze în mediul actual, mai puțin în situația în care au lucrat la alte companii cu sisteme mai bune (sau dacă jobul lor este de system analyst). Dar odata ce echipele văd rezultatele implementării unui erp, majoritatea se simt motivate să caute și alte îmbunătățiri, care se pot extinde pe un timp mai îndelungat decât cel planificat original, și poate genera costuri mai mari decât cele bugetate.

Managementul schimbării organizației. Deși îmbunătățirile proceselor fac întreprinderile mai eficiente, schimbarea creează incertitudine la toate nivelurile organizației. Un program formal de gestionare a schimbării organizației ajută angajații să accepte modificările mai ușor, dar și directorii să se familiarizeze cu noul mod de lucru.

Migrarea datelor. Înainte de o implementare ERP, companiile au adesea baze de date suprapuse și reguli slabe de editare. Redactarea strictă necesară unui sistem ERP mărește timpul de migrare a datelor, așadar timpul necesar este ușor de subestimat, mai ales dacă unele surse de date nu pot fi identificate.

Codarea personalizată. Companiile personalizează ERP-urile de ani de zile, dar acest lucru crește costurile de implementare semnificativ, deoarece utilizatorii au nevoie de caracteristici suplimentare. De asemenea, când apare o nouă versiune a softului, upgrade-ul necesită de obicei modificări și la modulele personalizate, generând costuri adiționale.

 

A.S.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Subscribe To Our Newsletter

Get updates and learn from the best

More To Explore

General

Ne-am extins echipa!

Dragi Parteneri, Ne bucurăm să vă anunțăm din nou că ne-am extins echipa! De astăzi, le urăm ”Bun venit” noilor membri: Sorina Marton, Gabriela Cojocaru,