+40 213 671 780

Mon - Fri: 9:00 - 18:00

SAP Business One – Fiori-style Cockpit

Fiori-style Cockpit este centrul de control al SAP Business One, care permite controlul deplin și vizibilitatea in afacere. Acesta permite vizualizarea documente deschise și a rapoartelor majore, linkuri catre machetele utilizate frecvent, evaluarea starii companiei in ceea ce priveste veniturile, cheltuielile si inventarul, precum si efectuarea unei cautari complete de date in SAP Business One, cu un singur click.

Fiori-style Cockpit este un centru de lucru personalizat pentru analiza si raportare, simplificand operatiunile utilizatorilor SAP Business One, versiunea HANA. Are incorporat conceptul SAP Fiori si este dezvoltat in HTML5.      

Fiori-style Cockpit ofera informatii valoroase despre analiza BI privind operatiunile zilnice ale utilizatorilor SAP Business One si a proceselor de luare a deciziilor. Utilizatorii pot avea o experienta usoara cu organizarea si utilizarea functiilor complete ale sistemului in timp real.

Utilizatorii pot lucra cu template-urile standard, predefinte in SAP Business One (dispune de patru template-uri, unul pentru fiecare grup de autorizare din aplicatie). Pentru fiecare template de Fiori, SAP defineste widget-urile si setarile widget-ului in functie de rolul acestuia.

1 1

Pentru personalizare, utilizatorii pot sa mute, sa stearga sau sa adauge noi widget-uri, selectandu-le din Widget Gallery.

Galeria Widgets are rolul de a afisa toate widget-urile disponibile.  Puteți restrange selectia cu meniul dropdown.  Optiunile sunt de a afisa doar: dashboard (tablouri de bord), indicatori cheie de performanța (KPI), business object count, workbenches sau widget actualizari recente. De asemenea, exista opțiunea de a gasi un widget dupa nume utilizand campul de cautare

2 1
3 1

Dashboard

Dasboard-urile sunt rapoarte cu reprezentare grafica a performantei afacerii dumneavoastre.

SAP Business One pune la dispozitia utilizatorului un numar de 26 de dashboard-uri predefinte.

Pe langa acestea, oricand se pot configura noi dashboard-uri, in functie de necesitatile utilizatorului. Acestea se pot configura, cu usurita, folosind Pervasive Analytics Designer. SAP Business One dispune de doua tipuri de dashboard: Dashboard general si Dashboard advanced.

4 1

Direct din aceste dashboard-uri se pot configura diverse actiuni, de exemplu: de a deschide machete in aplicatie , de a deschide un dashboard avansat. Toate aceste optiuni sunt foarte utile utilizatorului avand acces rapid la informatiile din aplicatie.

Key Performance Indicator (KPI)

Indicatorii de perfomanta sunt utili pentru functionarea companiei iar, dupa ce ati selectat valorile cheie ale afacerii dvs., veti avea nevoie de un instrument de raportare in timp real pentru a urmari acesti indicatori interni. SAP Business One va poate ajuta.

SAP Business One dispune de KPI predefiniti, insa utilizatorul poate configura noi indicatori, direct din aplicatie, utilizand Pervasive Analytics Designer.

KPI-urile pot fi configurate din trei tipuri de data sursa: Analytic views, View-uri calculate sau Queries (user-defined queries). In definitia KPI, puteti seta obiective, tendinte, filtre, parametri si culori afisate.

5 1

Business Object Count Widget

Acestea reprezinta rezultatele unor interogari.

SAP Business One dispune de cinci widget-uri de acest tip, si anume: comenzi clienti deschise, facturi vanzare deschise, comenzi de la furnizori nereceptionate, cereri de transfer stoc nerealizate.

6 1

Si cu ajutorul acestora, utilizatorul poate accesa cu usurinta informatiile din aplicatie.

Daca se apasa pe numarul afisat, vor fi afisate, sub forma de tabel, documentele ce stau la baza indicatorului.

7 1

In cadrul acestui tabel datele pot fi filtrate, sortate sau chiar accesat documentul:

8 3
9 1

Se pot adauga oricand noi astfel widget-uri pe baza unor interogari (user-defined queries) definite de utilizatori. Acestea pot fi adaugate cu usurinta in template-urile Fiori Cockpit ale utilizatorului.

Workbench

Aceste sunt dezvoltate pentru a accesa cu usurinta optiunile folosite zilnic de catre utilizatorul SAP Business One. Cuprinde toate documentele si rapoartele referitoare la procesul de business (Vanzari, Achizitii, Stocuri, Financiar). Acesta conține linkuri catre functii comune pentru fiecare proces de afaceri.

De exemplu, din cel al managementul stocurilor, se pot accesa, cu usurita, tranzactiile ce afecteaza stocul companiei (intrare, iesire, transfer) din mai multe module ale aplicatiei, si anume Achizitii, Vanzari, Transfer de stoc, Inventar.

11 2

Printr-un singur click pe pictograma, se va deschide macheta de introducere date.

Aceasta mai ofera posibilitatea de a accesa:

  • nomenclatorul de produse,
  • magaziile companiei,
  • lista de preturi
  • rapoartele de stocuri.

Astfel, un gestionar poate accesa cu usurinta toate optiunile, cel mai des utilizate, fara a mai fi nevoie de a accesa sau cauta optiunile din meniul aplicatiei.

In plus fata de tranzactiile procesului de business, fiecare optiune permite utilizatorului sa intreprinda rapid anumite actiuni, fara a fi nevoie sa comute intre functii sau module.

Optiunile meniul sunt disponibile pentru fiecare tranzactie, fiind reprezentata, vizual, cu o sageata albastra.

Din optiunea de NIR-uri, poate eschide direct lista documentelor deschise (ce nu au factura) sau poate vizualiza stocul pe un produs, din optiunea de rapoarte.

Toate celelalte workbench-uri ofera o funcționalitate similara, dar adaptate drepturilor de acces ale utilizatorului.

Ca și alte tablou-uri de bord, utilizatorii pot adauga widget-uri sau KPI-uri . Marea diferența consta in interactivitate si usurinta cu care utilizatorul poate accesa datele.  In alte tablouri de bord, este nevoie de mult mai mult timp pentru a le accesa.

SAP HANA ajuta intreprinderile mici sa funcționeze mai inteligent, mai rapid și mai simplu pentru a dezvolta un avantaj competitiv.

Autor: Paula Iordache

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

Subscribe To Our Newsletter

Get updates and learn from the best

More To Explore

General

Serra Software sprijină Ucraina!

Serra Software sprijină Ucraina!👍 Ne-ar plăcea să vă urăm bun venit la Serra Software – un furnizor de soluții și servicii ERP de top din